Ola ”Fogeli” Fogelberg syntyi Helsingissä 20. heinäkuuta vuonna 1894. Hän työskenteli kuvittajana useissa lehdissä ja toimi Osuusliike Elannon mainospäällikkönä. Fogeli piirsi kaikkien aikojen ensimmäistä kotimaista jatkosarjakuvaa, Janne Ankkasta. Suuri yleisö tuntee hänet Pekka Puupää-piirtäjänä, jota hän piirsikin 27 vuoden ajan.

Niin kuin monet aikalaisensa sarjakuvantekijät, Fogeli oli myös monen alan erikoismies ollen sarjakuvataiteilijan, kuvittajan ja mainosmiehen töiden lisäksi mm. animaation pioneeri. Nuorena hän oli Suomen ennätysjuoksija ja myöhemmin työväen urheiluliikkeen vaikuttaja. Hän oli myös keksijä ja kehitti muun muassa hiihtomonojen hakaset.

vitriini julkaisutfogeli

Lauttasaari-Seura on koonnut näyttelyn hänen tuotannostaan Lauttasaaren kirjastoon. Näyttelyyn on saatu kaikki Fogelin tekemät sarjakuvat, jopa hänen ensimmäinen Pekka Puupää-albumi 101 Sarjaa vuodelta 1943. Lisäksi esillä on mielenkiintoisia originaaleja sekä kuvanäytteitä kuvitustöistä ja valokuvia.

Näyttely on avoinna 31.5.2014 asti. Kirjaston kotisivuilla tarkemmat aukioloajat.